Foto: Promo

Sutra će se u pulskoj Areni, kao deo Međunarodnog programa Pula Film Festivala, održati hrvatska premijera dugometražnog igranog filma ‘Leto kada sam naučila da letim‘ reditelja Radivoja Andrića, piše "Jutarnji list".

Film, koji je sniman po istoimenom romanu Jamsinke Petrović, osvojio je Nagradu za najbolji evropski film za decu na međunarodnom festivalu BUFF u Švedskoj, dok u redovnoj distribuciji u regionu već ima 200.000 gledalaca.

Glavna junakinja priče je dvanaestogodišnja Sofija pred kojom je naizgled najdosadnije leto ikada – letovanje s bakom (Olga Odanović) na Hvaru, kod bakine sestre (Snježana Sinovčić) koju Sofija nikada nije upoznala. Sofiji prijeti letovanje bez interneta i bez društva, ali idilično jadransko ostrvo, cool ekipa, prvi poljubac i razotkrivena porodična tajna pretvoriće ga u nezaboravnu letjnu avanturu.

U ulozi Sofije koja na Hvar dolazi iz Beograda je Klara Hrvanović, a njene nove prijatelje, decu s Hvara, igraju Splićanin Luka Bajto, Zadranka Ema Kereta Rogić, Domina Ančić i Domagoj Ostoja. Sporedne muške uloge pripale su Žarku Lauševiću i Frani Lasiću. Film je gotovo u celini snimljen na Hvaru – u Starom Gradu, Vrboskoj, Dolu i Jelsi, u produkciji glavnog producenta Sense Production iz Srbije i koproducenata – hrvatske Kinorame, bugarskog Art Festa i slovačke kuće Silverart. Projekat je podržao i Eurimages.

Bonus video – Jasminka Petrović Dok pišem, obraćam se jednom detetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar