Foto: Promo/Kolarac

Izuzetni muzičari okupljeni u ansamblu kontrabasa “Bassiona Amorosa” posle 12 godina nastupaju u Srbiji, a beogradska publika će imati priliku da ih čuje 27. oktobra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, najavili su organizatori.

Posle više od 800 koncerata na tri kontinenta, 12 snimljenih albuma i tri dokumentarna filma, nastupa u Karnegi holu, Dizni holu i svim značajnijim dvoranama u Evropi od Berlinske filharmonije i minhenskog Gastajga do velike koncertne dvorane u Lucernu, i beogradska publika će imati priliku da čuje ove izuzetne muzičare u okviru ciklusa “Kolarac tvoj svet muzike”.

Foto: Arhiva ansambla Bassiona Amorosa

“U godini kada najdugovečniji kvartet kontrabasa “Bassiona Amorosa” proslavlja jubilej 25 godina postojanja, prava je sreća da nastupimo u Srbiji”, rekla je Ljubinko Lazić, članica kvarteta, solo kontrabasista Beogradske filharmonije i vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu.

Članovi kvarteta su eminentni pedagozi koji svoje stalne pozicije imaju na univerzitetima u Bazelu, Istanbulu, Sankt Peterburgu i Nišu.

Oni takođe sviraju u orkestrima širom sveta – Sanktpeterburška filharmonija, Ciriška opera, Orkestar Muzika Aeterna, Beogradska filharmonija.

Foto: Arhiva ansambla Bassiona Amorosa

Ansambl je dobio brojne nagrade kao što su Eho klasik, Opus klasik, Bahova plaketa, Nagrada za najbolji kvartet u 2004. godini. Preporuke Maksima Vengerova, Ane Sofije Muter, Volfganga Vagnera i Plasida Dominga samo potvrđuju kvalitet ovog ansambla.

“Bassiona Amorosa” je 2010. godine poslednji put svirao u Srbiji, a na koncertu na Kolarcu nastupa u sastavu Andrej Šinkevič (Belorusija), Šimon Marčinjak (Poljska/Nemačka), Onur Oskaja (Turska) i Ljubinko Lazić (Srbija).

Bonus video: Premijera opere „Deca“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar