Goran Paskaljevic sa zenom Kristinom
Kristin i Goran Paskaljevic, Foto: Vladimir Šporčić/Kurir.rs

“Budim se svakog jutra, tražeći snagu da izdržim. Stalno smo bili zajedno, putovali, odlazili na snimanja. Živela sam 27 godina istinske sreće s Goranom. Poklon je biti s takvim čovekom”, izjavila je za "Večernje novosti" Kristin Žente, supruga preminulog reditelja Gorana Paskaljevića.

Slavni umetnik juče je kremiran na groblju Per Lašez u Parizu, čijim je stazama, kako je rekla njegova udovica, voleo da se šeta jer je i tu tražio inspiraciju.

Ona je dodala da nema snage da prati šta se ovih dana pisalo o Goranu iako je nekada jedva čekala da vidi njegove fotografije u štampi, koje su uvek stajale uz lepe vesti.

“Dobio bi nagradu, održavala bi mu se retrospektiva ili je snimao novi film. Bila sam srećna i ponosna da to čitam. A sada ne mogu novine da otvorim”, prenele su „Novosti“.

Kako piše ovaj beogradski dnevnik, u Parizu se od Paskaljevića oprostilo petnaestak najbližih osoba. Producent Pjer-Anri Delo, venčani kum Paskaljevićevih, biranim rečima je pričao o Goranovom izuzetnom jedinstvu stila i vizije. Govore su održali i lekar Jozef Gligorov i prijateljica Kristin Lebule.

Kristin Paskaljević je potvrdila informaciju koju je objavio Goranov sin Vladimir, da će urna biti izložena u nedelju 11. oktobra između 11 i 15 sati na Novom groblju. Objasnila je da je to lično želela da omogući prijateljima, onima koji su poštovali Paskaljevićevo delo, ali i običnim ljudima koji su voleli njegove filmove, da se oproste od njega. Polaganje urne će biti u ponedeljak, u uskom porodičnom krugu, po Goranovoj želji.

Na kraju je otkrila svoju želju:
“Rođena sam u Francuskoj, to je moja zemlja, ovde su mi sahranjeni roditelji, ali Goran je bio moja zemlja sam za sebe i želja mi je da moja urna, jednom, počiva uz njegovu na Novom groblju u Beogradu”, prenose “Novosti”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar