Konstrakta Foto:Kosta Đuraković

Srpska muzička zvezda Ana Đurić Konstrakta igra jednu od epizodnih rola u filmu "Iskupljenje", čije je snimanje počelo ovih dana.

Snimanje novog dugometražnog filma Sonje Prosenc, koji koproducira srpska kuća „Living Pictures“ iz Beograda, počelo je nedavno u Sloveniji, preneo je Filmski centar Srbije koji je i finansijski podržao ovo ostvarenje.

„Iskupljenje“, treći dugometražni igrani film rediteljke i scenaristkinje Sonje Prosenc, mračna je komedija. Priča filma, čiji je originalni naslov „Odrešitev”, plete se oko naizgled savršene porodice. Uz bračni par Oliviju i Aleksandera, tu je i njihova ćerka Agata. Međutim, kada se dvadesetpetogodišnji Julijan pojavi u njihovom domu, sve se okreće naglavačke i na površinu izlaze svi skrivani disfunkcionalni porodični odnosi. No, uprkos tome opet je priča prožeta humorom.

Sonja Prosenc na snimanju filma Fotografija: David Haskaj preuzeto sa fcs.rs

U „Iskupljenju“ glavne uloge poverene su Katarini Stegnar, Marku Mandiću, Mili Bezjak, Alioči Šnajder. A značajne epizodne role u filmu imaju Judita Fraković Brdar, Matija Vastl i, kako navodi Cineuropa, srpska muzička zvezda Ana Đurić Konstrakta. Ne samo da glumi, već Konstrakta i peva u filmu.

Autorsku ekipu čini međunarodni tim koji dolazi iz Slovenije, Hrvatske, Francuske, Italije, Norveške i Srbije.

Sa snimanja filma u Sloveniji Fotografija: David Haskaj preuzeto sa fcs.rs

Slovenačka sineastkinja Sonja Prosenc odavno je „napravila“ ime na regionalnoj i evropskoj sceni. Prethodna ostvarenja rediteljke „Drvo“ i „Istorija ljubavi“ prikazivani su na svetskim festivalima i bili slovenački kandidati za nagradu Oskar. Portal Cineuropa uvrstio je Sonju Prosenc u osam „evropskih rediteljki koje treba pratiti“, dok se pre dve godine njeno ime našlo u Zlatnom albumu Euroimaža.

Podsetimo, Konstrakta je bila predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji, na kojoj je osvojila peto mesto, a pre nego što se zaputila na ovo muzičko takmičenje u Torinu u okviru tradicionalnog programa Jugoslovenske kinoteke „Moj izbor“ otkrila je koja su to njena omiljena ostvarenja sedme umetnosti.

I tih deset filmova iz izbora Ane Đurić prikazivani su u Kinoteci, a na „meniju“ su bili naslovi snimljeni u periodu od 1976. do 2012. godine. Bili su tu: „20. vek“, „Amadeus“, „Brazil“, „Blejd raner“, „Mržnja“, „Američka lepota“, „Dogvil“, „Tri boje: Plavo“, „Petparačke priče“ i „Đangova osveta“.

Bonus video: Konstrakta na Exitu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar