Foto: Slobodna zona/Promo

Filmski festival "Slobodna zona", 16. po redu, biće održan od 5. do 10. novembra, a organizatori su raspisali konkurs za volontere.

Festival će ove godine imati hibridno izdanje (onlajn i sa publikom u biskopima) i poziva mlade filmofile, starije od 18 godina, iz Beograda, Novog Sada ili Niša, koji su „odgovorni i vredni“, da se prijave na konkurs.

U pozivu je navedeno da se traži „entuzijazam i ljubav prema filmovima“, a organizatori nudi priliku da se nauči mnogo o pripremi i realizaciji festivala i besplatno odgledaju filmovi s festivala.

„Festival ‘Slobodna zona’ donosi najbolje savremene, angažovane art-haus igrane i dokumentarne filmove iz celog sveta. Uspešnost festivala odlikuje i uključivanje na stotine mladih koji svojim entuzijazmom i posvećenošću svake godine budu deo tima ‘Slobodne zone'“, navedeno je u saopštenju.

U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, volonteri će imati priliku da rade u okviru sledećih sektora festivala: Info pult (komunikacija sa publikom), Promocija festivala (priprema konferencije za medije, pisanje tekstova, pomoć pri vođenju društvenih mreža), Kreiranje foto i video materijala i Prevođenje.

Zainteresovani kandidati treba da do 4. oktobra popune formular koji je dostupan na sajtu http://freezonebelgrade.org/konkurs-za-volontere/.

Svi volonteri i volonterke će nakon završenog angažmana dobiti sertifikat o volontiranju.

Više informacija moguće je dobiti slanjem mejla na adresu [email protected].

Organizatori festivala napominju da će tokom pripreme i trajanja festivala biti poštovane sve mere u skladu sa zvaničnim preporukama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar