Vesna Denčić Foto:Screenshot/Youtube

Vesna Denčić, književnica i glavna urednica časopisa za satiru "Etna" preminula je u 57. godini u Beogradu, saopštio je Beogradski aforističarski krug.

Vesna Denčić rođena je u Beogradu 1963, diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a 1. aprila 2001. na Medjunarodni dan šale, pokrenula je prvi elektronski časopis za satiru „Etna“. Preminula je 17. decembra u Beogradu.

Vesna Denčić pisala je aforizme, poeziju, kratku prozu, književne prikaze i recenzije, a bila je članica Udruženja književnika Srbije i Beogradskog aforističarskog kruga.

Objavila je po četiri knjige aforizama i kratkih priča. Zastupljena je u više od 50 antologija i zbornika, objavljenih u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Rusiji, Italiji i drugim državama.

Dobitnica je brojnih nagrada za satiru u Srbiji, među kojima su i „Radoje Domanović“, „Jovan Hadži-Kostić“,“Dragiša Kašiković“, „Rastko Zakić“ i „Đorđe Fišer“.

Takođe je bila laureat priznanja u Italiji, Libanu i SAD, zbog čega su joj književni kritičari dodelili epitet „Prva dama srpske satire“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar