Sanja Savić Milosavljević, Priče lopova poštenjačine, Mladen Milosavljević, Olalije, knjiga, knjige, korice
Foto: Bebem knjiga/Promo

Predstavljanje izdanja "Bedem knjige" biće održano u ponedeljak, 5. jula u 18 časova u prostorijama Kafe galerije Polet u okviru sedmog po redu Festivala fantastične književnosti Art-Anima, saopšteno je iz ove izdavačke kuće.

Na predstavljanju „Bedem izdavaštva“, posvećenog i distribuciji naslova Sanje Savić Milosavljević i Mladena Milosavljevića, biće reči o četiri do sada objavljene knjige: dve zbirke priča „Brda“ (2020) i „Priče lopova poštenjačine“ (2021), romanu „Jezava“ i poemi za decu „Olalije“.

Sanja Savić Milosavljević, Priče lopova poštenjačine, knjiga, korice
Foto: Bebem knjiga/Promo

Autori, bračni par Milosavljević će o svojim delima razgovarati sa Jovanom Dišić.

Sanja Savić Milosavljević, rođena u Sarajevu 1988. godine, diplomirala je i završila master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Autorka je scenarija za nekoliko kratkih filmova, scenarista, reditelj i animator dva kratka animirano-igrana filma – „Bubamara“ i „Kako mravi i krave utiču na ženski život“, a sa Vladimirom Radovanovićem koautor eksperimentalnog muzičkog filma „Vitraž u d-molu“.

Dugometražni igrani film „Naši očevi, majke i njihova djeca“ premijerno je prikazan na Festu 2017. godine, a autorka je scenarija za 15 epizoda TV serije „Vreme zla“ po romanu Dobrice Ćosića.

Mladen Milosavljević, rođen 1982. godine u Smederevskoj Palanci, diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, osnovao „Bedem“, sajt Omaja i autor je nekoliko dokumentarnih i jednog igranog filma – „Naprata“ (2013).

Mladen Milosavljević, Olalije, knjiga, korice
Foto: Bebem knjiga/Promo

Potpisao je romane „Kal juga“ (2018) i „Jezava“ (2020), kao i poemu za decu „Olalije“ (2021).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar