Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Izabrana dela klasika svetske književnosti Edgara Alana Poa, sestara Bronte, Halila Džubrana, kao i roman "Prohujalo s vihorom“ Margaret Mičel mogu se do 8. novembra nabaviti uz popust od 40 odsto, saopšteno je iz izdavačke kuće "Vulkan".

„Kupovinom preko sajta ‘Vulkana’, po cenama sniženim za dodatnih 20 odsto na već snižene cene od 20 odsto, obradujte sebe ili drage osobe neprolaznim delima renomiranih autora svetske književnosti, navode iz ove izdavačke kuće, preporučujući dela Poa, sestara Bronte, Dužbrana i Margaret Mičel.

Foto:promo

„Edgar Alan Po, majstor za misteriju i sablasno, pisac neobične genijalnosti i vizionarske mašte, suočio nas je sa atmosferom jeze i straha, sa bizarnim i tajanstvenim zapletima, zastrašujućim i halucinantnim, istražujući senovita područja skrivena iza prividne normalnosti našeg postojanja. U njegovim ‘Izabranim delima’ srešćete se sa originalnim istraživanjima mračnije strane života, remek-delima u kojima se sjedinjuju strava i zločin, tama i ludilo, ljubav i smrt“, poručuju iz „Vulkana“.

Foto:promo

Među izdanjima ove kuće su i drugi tom „Izabranih dela“ sestara Šarlot, Emili i En Bronte.

„Najmlađa En pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti. Za mnoge, one su prvi put upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca“, navodi izdavač, dodajući da „univerzalne poruke sestara Bronte o autentičnosti i feminizmu ni danas nisu izgubile svoju snagu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena“.

Foto:promo

Uz „Prorok“, najpoznatiju knjigu pesnika Halila Džubrana, objavljenu prvi put 1923. godine, u njegova izabrana dela u izdanju „Vulkana“ uključeni su i „Prorokov vrt“, „Lutalica“, „Bogovi zemlje“, „Isus, sin čovečji“, „Bezumnik“ i „Pesak i pena“.

Foto:promo

Po romanu „Prohujalo s vihorom“ Margaret Mičel snimljen je 1939. godine film sa Klerkom Gejblom i Vivijan Li u glavnim ulogama, ali je možda manje poznato to da je spisateljica za ovo delo dve godine ranije nagrađena i Pulicerovom nagradom. Roman je prethodno za samo šest meseci prodat u Americi u milion primeraka, a ostao je jedan od najprodavanijih sve do danas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar