Foto:Arhiva

Gordan Kičić u seriji "Porodica", koja se bavi sudbinom bračnog para Milošević - Marković, tumači lik Branislava Baneta Ivkovića, ekskluzivno saznaje portal Nova.rs. Ivković je bio ministar u vladi Mirka Marjanovića i jedan od vodećih kadrova SPS-a iz doba kada je tom partijom i zemljom suvereno vladao Slobodan Milošević.

Dok je doktor Bane pomalo pao u zapećak i danas uglavnom više poznat kao suprug portparolke MUP-a Biljane Ivković, jedna aktuelna funkcionerka socijalista takođe je zastupljena u seriji „Porodica“. Radi se o Slavici Đukić Dejanović, bivšoj ministarki zdravlja i predsednici Skupštine Srbije, koju tumači Katarina Kaja Žutić.

Gordan Kičić (43) u dosadašnjoj karijeri na filmu i u serijama, ako se izuzme uloga mladog Nikole Pašića u „Poslednjoj audijenciji“, nije glumio političara. Nešto najbliže tome je bio lik Kaluđera iz Senki nad Balkanom, surovi tajkun-kriminalac, s ambicijama da političarima manipuliše zarad lične koristi.

Gordan Kičić i Branislav Ivković/Foto:Zoran Lončarević/Nemanja Jovanović

Branislav Ivković tokom 90-ih godina prošlog veka svrstavan je u red odanih Miloševićevih saradnika, ali je pripadao „mekšoj“ struji SPS-a. Posle 5. oktobra pregovarao je u ime partije sa predstavnicima DOS-a o predaji Miloševića, koji mu to nikada nije oprostio. Konačno je izbačen iz Socijalističke partije Srbije 2002. godine. Bio je profesor na Građevinskom fakultetu.

Pročitjte još:

Kao što smo već pisali, petodelna serija “Porodica” po scenariju i u režiji Bojana Vuletića, obrađuje dešavanja u porodici bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića 2001. godine pre nego što će biti uhapšen.

Gordan Kičić i Katarina Žutić deo su za sada poznate sjajne glumačke ekipe okupljene oko serije „Porodica“.

Ekskluzivno smo objavili da je uloga bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije. nakon odbijanja Dragana Bjelogrlića, pripala Borisu Isakoviću. Mirjana Karanović tumači lik Miloševićeve supruge Mirjane Marković, dok Milan Marić igra Čedomira Jovanovića koji je bio među glavnim akterima hapšenja Slobodana Miloševića.

Jednu od epizodnih uloga ima i Svetlana Bojković, koja oteletvoruje stariju Slobinu simpatizerku koja dolazi pred vilu „Mir“ da ga brani.

Slike sa snimanja „Porodice“, detalji produkcije i kasting izgleda da su za sada strogo čuvana tajna. Glumcima je ugovorima zabranjeno da govore o svojim ulogama i da otkrivaju bilo kakve detalje. Iza projekta stoji producentska kuća „Fajerflaj“ (Firefly). Snimanje je počelo u junu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare