beograd miholjsko leto koronavirus foto vesna lalić/nova.rs
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Novembarski muzički program u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograd (KCB) otvara večeras pijanistkinja Neda Hofman Sretenović, koja će na koncertu, sa početkom od 20 časova, predstaviti poslednji album "Aritmija", saopšteno je iz ove umetničke ustanove.

Novi album umetnice na klaviru je savremena srpska muzika za klavir solo, a na koncertu pijanistkinja će premijerno izvesti dela Milane Stojadinović-Milić, Svetlane Maksimović, Branke Popović i Ivana Brkljačića. Na promociji albuma učestvovaće i muzikološkinje Ivana Miladinović Prica i Ivana Petković Lozo, kao i kompozitor Ivan Brkljačić, saopštio je KCB, koji u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije organizuje tokom novembra još tri koncerta.

Violistkinja Nataša Petrović i pijanistkinja Bojana Dimković, koje su se usavršavale na Visokoj školi za muziku i dramu u Londonu, 8. novembra će izvesti dela Aleksandra Simića, Dejana Despića i Artura Blisa.

Za 23. novembar planiran je nastup violinistkinju Katarinu Tešenji Kovačevski i pijanistkinje Dragane Raić, saradnice na FMU u Beogradu, koje će izvesti dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, a na repertoaru će biti i „Sonata za violinu i klavir“ kompozitora Sezara Franka.

Na poslednjem koncertu 30. novembra nastupiće pijanistkinja Jovana Nikolić, diplomac FMU, koja je završila master studije na Visokoj školi za muziku u nemačkom gradu Karlsrueu i osvajala nagrade na brojnim takmičenjima, izvešće dela Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

S obzirom da je broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen na 25, samo dan nakon svakog od koncerata snimci nastupa će biti dostupni na Jutjub kanalu KCB-a, saopšteno je iz ove institucije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar