Mladi kantautor iz Banjaluke objavio debi album u Beogradu

Podeli:
Igor Božanić Foto: Printscreen/YouTube/Dunja Knebl

Banjalučki muzičar i pesnik Igor Božanić upravo je objavio svoj debitantski album pod nazivom "Runo", saopštila je nezavisna izdavačka etiketa "Pop depresija".

Igor Božanić je kantautor iz Banjaluke, koji trenutno studira i živi u Beogradu. Ima samo 20 godina, piše poeziju, peva, svira gitaru. Muzikom se bavi od 2016. godine, a nastupao je pod pseudonimom Sir Croissant, i svirao na regionalnim festivalima: „MENT“, „Indirekt“, „Americana Night“, „Novi val“…

Igor Božanić Foto: Printscreen/YouTube/Dunja Knebl

Pod pseudonimom je objavio nekoliko EP izdanja, a sada se predstavlja sa prvim studijskim albumom „Runo“, koji je dostupan na Bendkempu i Jutjubu, a uskoro će se naći i na ostalim digitalnim platformama, saopštila je „Pop depresija“.

Objašnjavajući naziv svog albuma mladi muzičar i pesnik istakao je da bi to mogao da bude „začudan, ali i realistički svet“, dodajući:

„Sniman je nekoliko puta i neke pjesme su stare preko tri godine, uključujuči `Hrast`“, kazao je mladi muzičar, precizirajući da je nastanak te pesme označilo i započinjanje novog pravca u njegovoj muzičkoj karijeri.

„Album istražuje porodične, intimne i teme iz djetinjstva, pronalazi jezivo u utješnom i melanholiju u nostalgiji“, reči su Božanića.

Debitantski album je sniman u kućnim uslovima u Banjaluci i Beogradu, od marta do decembra 2020. godine. Gosti na nekoliko pesama bili su Darko Ružičić (harmonika) i Ozren Četković (violončelo).