Foto: Muzej grada Beograda

Izložba fotografija „One“ Predraga Mitića biće otvorena u utorak, 21. februara u 19.30 časova u Sali pod svodovima u Кonaku kneginje Ljubice.

One su javne ličnosti, fotografkinje, novinarke, menadžerke, medicinske sestre, profesorke, studentkinje i učenice. Žene ostvarene na ličnom i profesionalnom planu, koje plene svojom harizmom. A tu harizmu, njihove osobenosti, ovekovečio je fotograf Predrag Mitić, koji je 48 godina radio u dnevnim novinama.

Karijeru je počeo u „Večernjim novostima”, odakle prelazi u „Borbu”, zatim u „Našu Borbu”, a na poziv Slavka Ćuruvije dolazi u „Dnevni telegraf” kao urednik fotografije. Sa kolegama iz „Borbe” osniva dnevne novine „Danas”, iz kojih se ponovo vraća u „Večernje novosti”. U dugogodišnjoj karijeri dobio je više od dvadeset priznanja među kojima su nagrade „Borbe” i „Večernjih novosti” za najbolju fotografiju godine, nagrada za najbolju fotografiju agencije Tanjug, Yu press foto, Press foto Srbija, Status… Učestvovao je na više od dvadeset grupnih izložbi, a ovo mu je treća samostalna izložba. Trenutno se bavi studijskom fotografijom, a portreti su mu specijalnost.

Izložba „One“ trajaće do 5. marta.

Bonus video: Goran Šušljik o serijama po delima Dobrice Ćosića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar