Foto:promo

Izložba  slika i grafika “11 Snaga” Ivone Pleskonje, biće otvorena u petak 15. oktobra u 19 časova u Galeriji Štab, TC Galerija, kod ulaza broj 2.

Izložba “11 Snaga” Ivone Pleskonje obuhvata seriju slika i grafika koje su nastavak rada započetog u okviru doktorskog umetničkog projekta predstavljenog na izložbi “Deca Sunca”, kaže se u saopštenju.

Foto:promo

Umetnica istraživanje zasniva na problemu likovnog prikaza momenta u kome biće doživljava prosvetljenje, a koji se ne može opisati ni materijalizovati. Ivona se bavi proučavanjem religijsko-filozofskih rasprava o vremenu, tehnikama kontemplativne prakse i samospoznajom, a kroz proučavanje trenutka prosvetljenja postiže specifičan način komunikacije sa publikom.

Umetnica se okreće pojedincu i bavi se identitetom. Prikazuje 11 bića koja su oličenje mistične božanske snage. Likovima pristupa ikonički i svakog lika naslovljava po imenu i osobinama koje poseduje i koje ga čine snažnim, dodaje se u saopštenju.

Ivona Pleskonja je rođena 16.10.1974. godine u Beogradu. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu upisala je 1993.u klasi profesorke Anđelke Bojović, odsek slikarstvo. Član je ULUS-a sa statusom slobodnog umetnika od l998. godine.

Foto:promo

Izložba “11 Snaga” biće otvorena za sve posetioce do 25. oktobra. Radno vreme Galerije Štab je svakog dana od 11 do 21 čas.

Bonus video: Dodeljivanje nagrade Dragani Pećo

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar