Foto: Promo

Samostalna izložba “Igra“ Dunje Jung biće otvorena u utorak, 30. avgusta, u 19 časova u Galeriji “Singidunum”, saopštili su iz organizatori.

Poznata po portretima u tehnici akvarela, umetnica čije stvaralaštvo prožima fantasy art, okreće se ovog puta digitalnim medijima kao novom izazovu i sledećoj etapi u oblikovanju umetničkog izraza. Digitalno kolažiranje omogućava joj da još dublje uroni u igru forme i narativa rezultirajući neobično privlačnim portretima – personifikacijama u jedinstvenoj fuziji fantastičnog i Art Nouveau, stila pod čijim snažnim uticajem stvara.

Foto: Promo

Ili, kao što zapaža istoričarka umetnosti Tamara Ognjević u tekstu kataloga ove izložbe:

“Njene intimne, fantazmima prožete teme, iskazane karakterističnom, elegantno svedenom formom posredstvom novog medija dobijaju privlačnu, nadrealnu energiju – kao da su se na trenutak susreli Alfons Muha i Kjubrik, Blejd Raner i Dama u zlatnom. “

Dunja Jung rođena je u Zadru 1972 godine. Dipolomirala je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a u statusu slobodnog umetnika. Bavi se slikarstvom, a akvarel se izdvaja kao tehnika koja dominira njenim stvaralaštvom. Učestvovala na mnogobrojnim grupnim izložbama u zemlji i svetu. Dobitnica je Velike nagrade Zemunskog Salona 2015. godine, koju dodeljuje Galerija “Stara kapetanija”.

Foto: Promo

Do sada je svoje radove prikazala na više samostalnih izložbi, među kojima su “Snovi o moru” (Mala galerija ULUPUDS-a, 2012.), “Povratak” (Galerija Stara kapetanija, Zemun,2014.), “Traganje za mirom” (Galerija savremene umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, 2020.).

Izložba će biti otvorena do 10. septembra.

Bonus video: Izložba Brajana Rašića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar