Foto: Promo/Mala galerija ULUPUDS

U Maloj galeriji ULUPUDS-a od 23. februara u 19 časova biće otvorena izložba "Hodočašća" Vladimira Stefanovića. Postavka sadrži 25 crteža olovkom a autor je inspirisan hodočašćem do manastira Hilandara.

Predložak predstavljaju mesta i objekti na koja se nailazi na putu do Hilandara. Izloženi radovi su realizovani na tradicionalan način i pripadaju crtačkom pejzažnom realizmu. Akcenat je stavljen na svetlu i senkama koje dočaravaju svu toplinu i duhovno proživljavanje prikazanog trenutka tokom boravka na Svetoj Gori. Meke, vrcave i žive linije stvaraju sliku koju je autor poneo sa Svete Gore i iz manastira Hilandara.

Vladimir Stefanović rođen je u Leskovcu 1958. godine. Slikarska znanja stiče u ateljeu akademskog slikara Gmitra Obradovića i u Crtačkoj školi ULIPUL-a u okviru Leskovačkog kulturnog centra. Od 1989. godine je član Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Leskovca (ULIPUL). Član je ULUPUDS-a od 2021. godine. Samostalno je izlagao na trideset i jednoj izložbi, kao i na šezdeset šest kolektivnih. Učestvovao je i kolektivnim izložbama u inostranstvu. Za svoj rad bio je i nagrađivan.

Izložba „Hodočašća“ biće otvorena do 4. marta.

Bonus video: Jasminka Petrović: Dok pišem obraćam se jednom detetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar