Foto: Promo/Mala galerija ULUPUDSa

Novogodišnja prodajna izložba radova malog formata, na kojoj učestvuju čak 122 autora, pod nazivom "Minijatura" biće otvorena sutra, s početkom od 18 časova u Maloj galeriji ULUPUDS-a, saopšteno je iz ove galerije.

Izložba „Beogradska minijatura“ opravdaće očekivanja ljubitelja originalnog, umetnički skladnog dela malog formata, precizira se u saopštenju Male galerije ULUPUDS-a.

– Bilo da je ono prikazano na slikarskom platnu, tehnikom akvarela, jajčane tempere, fotografskim umećem, ili u materijalu pogodnom za oblikovanje željene forme – skulpture u prostoru ( drvo, keramika, metal, žica, koža ) čine da Mala galerija ULUPUDSa postane prijatan praznični kutak, protkan neusiljenom i spontanom razmenom energije umetnika i posmatrača – reči su istoričarke umetnosti Zorice Đermanov.

Foto: Promo/Mala galerija ULUPUDSa

Na konkurs za postavku odazvao se veliki broj autora, prevashodno studenata umetničkih škola i fakulteta. Biće izloženi radovi čak 122 autora, od Irine Kondić, preko Alekse Pašića, do Mie Gvardiol.

Za njih je učešće na izložbi „Minijatura“ veoma značajno, a postavka predstavlja pravu poslasticu za kraj umetničko-izlagačke godine, ocena je istoričarke umetnosti Zorice Đermanov, koja zaključuje:

Foto: Promo/Mala galerija ULUPUDSa

– I kao što umetnici koji se predstavljaju u tehnici mozaika, stvaraju svoje delo, uklapajući male delove kamena i stakla, tako i ova šesta izložba minijatura u prostoru Male galerije ULUPUDS-a se „izgradila“ u šaroliku, maštovito zamišljenu vizuelnu scenu sa željom da se upotpuni Vaša i naša kolekcija.

Izložba će trajati do 20. januara naredne godine.

Bonus video:

Pikaso, umetnički genije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar