Foto: Istorijski muzej Srbije/Promo

Violinista Vladimir Koh i pijanistkinja Tanja Jablanović nastupiće u četvrtak, 25. marta na osmom koncertu u okviru ciklusa "Muzikom kroz muzej", serijala onlajn nastupa klasične i popularne muzike u organizaciji Istorijskog muzeja Srbije, saopšteno je iz ove institucije.

Koncert ovog dua, na čijem su programu dela kompozitora Frica Krajslera, publika će moći da pogleda 25. marta od 19 časova na Jutjub kanalu i Fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Vladimir Koh Foto: Istorijski muzej Srbije/Promo

Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ jeste i izvođenje po jedne numere iznenađenja čiji su autori srpski kompozitori iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Snimci dosadašnjih koncerata u okviru ovog ciklusa, koje su održali „Duo perfeto“, „Duo moderato“, „Beogradski gudački kvartet“, „Mistik čelo“, „Duo Dis“, „Damar“ i saksofonista Milan Savić uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, takođe su dostupni na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Ova ustanova je zbog aktuelne epidemiološke situacije svoje aktivnosti usmerila na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe, dodaje se u saopštenju Istorijskog muzeja Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar