Nik Kejv Foto: EPA/TIM BRAKEMEIER

Nik Kejv je prokomentarisao je nedavne antisemitske izjave Kanje Vesta i nazvao ih "duboko razočaravajućima" i "sramotnima", ali i izjavio da je Kanje za njega najveći umetnik generacije.

– Kanje je za mene kontroverzan ali najveći umetnik naše generacije. Volim njegovu muziku. „Yeezus“ i ti gospel albumi – nikad ništa tako nisam pre čuo. Ali, mislim da su njegovi antisemitski stavovi sramotni. Da li je stvarno potrebno da se osoba spusti sa tako velikih visina do tako zamornih sranja koje smo toliko često slušali? To me duboko razočarava i neko vreme bi moglo da mi bude teško da slušam Kanjeve albume – rekao je Kejv, piše Index.hr.

Kanje Vest Foto:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Naposletku, kako je dodao, više ceni rezultate i zna da će s vremenom moći da pređe preko toga.

– Sigurno ću se u nekom trenutku osećati slobodno da ponovo slušam njegovu muziku. Nadam se da neće zauvek biti zarobljen u najgorem aspektu svog karaktera. Muzika koju stvara je putovanje daleko od njegovih najgorih osobina, kao što je sva naša muzika – istakao je Kejv.

Podsetimo, Američki jevrejski odbor je nedavno prozvao repera zbog objave na Instagramu u kojoj je insinuirao da repera Didija, čije je pravo ime Šon Kombs, kontrolišu Jevreji. Vestova objava sastojala se od video snimaka njegovog razgovora s Didijem o kontroverznim majicama s natpisom „White Lives Matter“, koje je predstavio na reviji u Parizu. Kanje Vest je nakon svega toga dobio poziv Muzeja holokausta iz Los Anđelesa, koji mu je preporučio da se edukuje.

– Reči su važne i imaju posledice. Pozivamo vas da nas posetite u Muzeju holokausta u LA-u kako biste shvatili kako reči mogu pokrenuti užasno nasilje i genocide – stoji u saopštenju muzeja nakon kojeg su mnoge poznate ličnosti reagovale osuđujući Kanja.

Bonus video: Nik Kejv peva legendarnu pesmu „I need you“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar