Nikola Ćirić, Foto:Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Na inicijativu hornistkinje Melise Danas, okupilo se šesnaest hornista iz najboljih svetskih orkestara i zajedničkim izvođenjem kompozicije "Abschied vom Walde" Feliksa Mendelsonove poručili: “U znak solidarnosti sa svim muzičarima sveta, ponovo ćemo svirati zajedno uskoro!”.

U projektu kojim je poslata podrška svim muzučarima sveta, su muzičari muzičari Metropoliten opere, Filadelfija orkestra, Koncertgebau orkestra, Londonskog simfonijskog orkestra, Izraelske filharmonije, Filharmonije Hong Konga i hornista Beogradske filharmonije Nikola Ćirić.

“Kada sam dobio poziv od koleginice Melise Danas, hornistkinje iz Amerike koja trenutno živi i radi u Beču, bio sam počastvovan. Naći se pored takvih kolega u projektu lepo je priznanje, a takođe je divno videti da se naša Beogradska filharmonija našla rame uz rame sa najboljim orkestrima sveta“, izjavio je Nikola Ćirić, saopštila je Beogradska filharmonija.

„Projekat je rađen sa postprodukcijom zvuka, uz pomoć kolega koji se bave filmskom produkcijom. Veoma sam ponosan što sam bio deo njega”, dodao je prvi hornista Beogradske filharmonije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar