Foto:Đorđe Tomić/JDP

Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Moj muž" Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić biće izvedena danas i sutra na 27. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, saopštio je ovaj beogradski teatar. 

U komadu, koji je urađen po istoimenoj zbirci priča Rumene Bužarovske, glavne uloge tumače Jovana Belović i Sanja Marković.

Ova predstava je nedavno izvedena u JDP-u po 50. put. Komad je, takođe, izvođen van matičnog teatra i to na Internacionalnom pozorišnom festivalu MOT u Skoplju, festivalu „Ohridsko leto“ (Severna Makedonija), beogradskom Belefu… Predstava „Moj muž“ je na festivalu „Zaplet 13“ u Banjaluci i na Festivalu duodrame u Topoli osvojila nagrade za najbolji komad, dok su Jovana Belović i Sanja Marković podelile priznanje za najbolje glumice festivala.

Takođe, Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta za predstavu „Moj muž“ dobili su Jovana Tomić za režiju, Dimitrije Kokanov za dramatizaciju, a za niz uloga u komadu priznanje su ponele i Jovana Belović i Sanja Marković. Ove dve glumice su, za uloge u istoj predstavi, dobitnice i nagrade JDP-a i Fondacije JDP-a „Branka i Mlađa Veselinović“ za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Nagrade „Nebojša Glogovac“ za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca.

Bonus video: Jovana Belović i Sanja Marković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar