Jovana Belović i Sanja Marković Foto:Jovo Marjanović/JDP

Nagrade su pokazatelj u kom pravcu idemo i stvarimo i najbolja su potvrda da je to što radimo dobro. Zaista nam mnogo znače priznanja koja dolaze od našeg pozorišta, naše kuće jer nam na taj način daju vetar u leđa, rekle su za Nova.rs mlade glumice Jovana Belović i Sanja Marković, laureatkinje mnogobrojnih nagrada na današnjoj proslavi 74. rođendana Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Glumice su višestruko nagrađene za predstavu „Moj muž“ u režiji Jovane Tomić – dobile su priznanja za niz uloga u tom komadu, zatim nagradu „Branke i Mlađe Veselinović“, kao i nagradu koja nosi ime „Nebojše Glogovca“ za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca.

Iznenađene, uzbuđene i presrećne, mlade glumice su kroz suze radosnice kazale za Nova.rs da nisu očekivale mnogobrojne nagrade, ali da im one mnogo znače.

Foto:Jovo Marjanović/JDP

– Nagrade su pokazatelj u kom pravcu idemo i stvarimo i najbolja su potvrda da je to što radimo dobro. Zaista nam mnogo znače priznanja koja dolaze od našeg pozorišta, naše kuće jer nam na taj način daju vetar u leđa – kažu glumice ističući:

– Neupitna je odgovornost i posebnost koju nosi nagrada sa imenom Nebojša Glogovca. Potpuno smo iznenađene!

U komadu „Moj muž“ u režiji Jovane Tomić njih dve igraju po pet uloga.

Sanja Marković i Jovana Belović, Predstava Moj muž
Sanja Marković i Jovana Belović u predstavi „Moj muž“. Foto: Đorđe Tomić/Jugoslovensko dramsko pozorište

– Jovana Belović i ja delimo sve oko ovog komada ravnomerno. Čast mi je što možemo da igramo zajedno, da stvaramo i eto budemo nagrađane zajedno. To je privilegija. Predstava „Moj muž“ je sada na novim krilima – kaže Sanja, a Jovana dodaje:

– Predstava je na prvi pogled jednostavna, ali ona obezbeđuje veliku širinu i u tumačenju, i u izrazu glumi, svemu… Konstantno možemo da radimo na njoj i to je predivno.

Foto:Jovo Marjanović/JDP

Posebnu čar je, kako navode, što su imale priliku da čuju mišljenje i reakciju autorke istoimetnog romana Rumene Bužarovske nakon premijere.

– Ona je gledala više puta našu predstavu i savetovala nas. To nam je mnogo značilo. Poruke ove predstave su višestruke, ali divno je što će ih svako iz publike pročitati sam i osetiti. To je veliki kvalitet – kažu glumice i dodaju da će nakon premijere predstave „Čudo u Šarganu“ koja je održana uspešno sinoć, malo odmoriti, pa nastaviti u nove glumačke poduhvate „sa jakim vetrom u leđa“ nakon današnjih nagrada.

Bonus video: Vesna Čipčić o nagradama, ulogama i aktivizmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar