Foto: Promo/Hit Man

Ričard Linklejter je sinoć, van konkurencije, prikazao svoj “Hit Man” na Venecijanskom filmskom festivalu. Svetska premijera akcione komedije u kojoj glume Glen Pauel i Adria Ajrona, prošla je uz šestominutne ovacije na Lidu.

“Hit Man” je delimično zasnovan na istinitoj priči iz dugačkog članka Skipa Holandsvorta na koji je Linklejter naišao pre oko 20 godina u novinama “Texas Monthly”. U pitanju je priča o Geriju Džonsonu, mirnom profesoru filozofije i lažnom ubici po ugovoru, koji je pomogao policiji Hjustona da uhvati potencijalne kriminalce koji su tražili usluge ubice, piše „Holivud riporter“.

Richard Linklater Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

U filmu koji je sniman u Nju Orleansu, ova istinita priča je polazna tačka za eskalirajuću aferu između Džonsona (Pauel) i očajne žene (Arjona) koja pokušava da pobegne od nasilnog dečka dok Džonson postaje jedna od svojih lažnih ličnosti, zaljubivši se u ženu i flertujući da se i sam pretvori u kriminalca.

„Kada sam pročitao originalni članak, mislio sam da će ovaj materijal biti odlično polje za odigravanje mračne komedije“, rekao je on. „Imao sam nekoliko razgovora o tome tokom godina, ali to jednostavno nije postalo potpuna priča – sve dok me Glen Pauel nije nazvao tokom pandemije i rekao: ‘Hej, upravo sam pročitao ovaj sjajan članak o ubici. ‘“, rekao je Linklejter.

Foto: Promo/Hit Man

Njih dvoje su zatim zajedno razvili i zajedno napisali scenario tokom intenzivnog perioda saradnje tokom pandemije.

Glumci, uključujući Pauela i Arjonu, nisu bili u Veneciji zbog štrajka udruženja filmskih glumaca (SAG-AFTRA) o čemu je Linklejter ranije tog dana rekao novinarima u Veneciji „Mislim da nešto mora da se da.”

Bonus video: Vudi Alen na Venecijanskom filmskom festivalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar