Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Prisila Prisli je bila potresena sinoć na premijeri filma “Prisila” (Priscilla) na Venecijanskom filmskom festivalu, dok je publika na Lidu eksplodirala u sedmominutnim ovacijama. Sofija Kopola i Prisila Prisli prisustvovali su premijeri zajedno sa Kejli Spaeni i Džejkobom Elordijem, koji glume Prisilu i Elvisa.

Nakon što je izašao film „Elvis“ Baza Lurmana, Kopola je postavila Elordija kao „Kralja rokenrola“ u portretu koji nije uvek tako laskav. Ovaj Elvis je zavisnik od tableta za spavanje, gubi živce i pokušava da kontroliše šta njegova devojka nosi dok je vara, piše „Varajeti“.

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Džejkob Elordi, 26-godišnji australijski glumac najpoznatiji po filmu „Euphora“, odisao je razmetljivošću Breda Pita iz 90-ih dok je davao autograme i pravio selfije. Čak je trčao preko tepiha, tokom vrištanja fanova, da pokupi polaroid koji je obožavateljka slučajno ispustila, i vratio joj ga. (To je bio pravi džentlmenski potez koji bi Elvis sigurno odobrio.)

„Veoma je teško sedeti i gledati film o tebi, o tvom životu, o tvojoj ljubavi“, rekla je Prisila Prisli, koja je zaplakala tokom ovacija publike. „Sofija je uradila neverovatan posao. Uradila je domaći zadatak, razgovarale smo nekoliko puta, i zaista sam joj dala sve što sam mogla.”

Film Sofije Kopole naišao je na oduševljene kritike u Veneciji. Filmski kritičar “Varajetija” pozdravio je „Prisilu” kao „moćan i autentičan” film, dok „BiBiSi“ piše da će neke gledaoce  Kopolina uzdržanost frustrirati.

„Umesto da Prisilinu životnu priču pretvori u upozorenje ili osnažujuću feminističku bajku, ona je skicirala hladan, neosuđujući portret nekoga ko je pasivan posmatrač svog sopstvenog postojanja. Možda je film mogao da prođe sa malo više razgovora i malo više akcije, ali to je i dalje tiha, saosećajna počast vrsti osobe koja je sporedni lik u većini biografskih filmova.“

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

„Prisila” je zasnovana na autobiografiji Prisile Prisli „Elvis i ja”, koju je Kopola sama adaptirala. Film se usredsređuje na Prisilin život i njenu ljubavnu vezu sa “Kraljem rokenrola”, prateći je od njenih ranih godina kada je bila tinejdžersko vojno derište stacionirano u Zapadnoj Nemačkoj do njenog dolaska u Grejslend.

Bonus video: Zvezde na crvenom tepihu u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar