Foto: Courtesy of Lionsgate

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta obeležava se svake godine 27. januara. Ova važna godišnjica odaje počast žrtvama genocida nad evropskim Jevrejima od strane nacističkog terora tokom Drugog svetskog rata i podseća nas na važnost očuvanja budućnosti bez mržnje i netolerancije, a upravo o tome govori i film "Bela golubica: Čudesna priča" koji je u bioskopima.

Posle svetskog fenomena „Čudo“ nova adaptacija bestseler romana čuvene autorke R.H. Palasio, u režiji slavnog Marka Fostera, poznatog po filmovima “Čovek po imenu Oto” i “U potrazi za nedođijom”, definitivno je obeležila početak godine, duboko nas inspirisala, dirnula i podsetila na snagu dobrote.

Roman koji je inspirisao film, poznat je i po tome što je bio izvor inspiracije za pokret #ChooseKind (#BiramLjubaznost), koji naglašava važnost ljubaznosti, ravnopravnosti i prijateljstva u svakodnevnom životu. Ovog puta priča o toleranciji je smeštena u period tokom Drugog svetskog rata.

Foto: Promo

U novom poglavlju “Čuda” otkrivamo drugu stranu Džulijanove priče, koji se bori da pronađe svoje mesto u društvu od kada je izbačen iz bivše škole zbog nedoličnog ponašanja prema Avgustu Pulmenu. Kako bi promenila njegov život, Džulijanova baka (dobitnica Oskara Helen Miren) mu konačno otkriva svoju priču o hrabrosti – tokom njene mladosti, pod okupacijom nacista u Francuskoj, jedan dečak ju je zaštitio od smrtne opasnosti.

Foto: Larry Horricks

Njih dvoje su pronašli prvu ljubav u zadivljujućem, čarobnom svetu koji su sami stvorili, dok je dečakova majka (Džilijan Anderson) rizikovala sve kako bi ih zaštitila.

„Bela Golubica: Čudesna priča“, kao i „Čudo“ pre nje je ohrabrujući film o tome kako jedan čin dobrote može promeniti sudbine i podstaći druge ljude da počnu činiti isto.

Bonus video: Film o počecima rejva i klabinga u Srbiji 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar