Aleksandar Nikolić i Aleksandar Ilič, Foto: Vladimir Veličković

Premijera savremene plesne predstave "Grand Hotel" biće održana krajem februara, najavio je autorski tandem koji čine koreograf Aleksandar Ilić i reditelj Aleksandar Nikolić.

Ovaj autorski dvojac iz Beograda precizirao je da se predstava radi u koprodukciji sa Slovenijom, a samo mesto izvođenja plesnog komada Ilić i Nikolić će držati kao tajnu do poslednjeg dana.

– Postojanje možemo da predstavimo kao koordinatni sistem – jedna beskonačna prava je vreme, a druga je mesto. Naš život je jedna jedina tačka u kojoj se te dve beskrajne prave susreću. Postojimo samo sada i ovde, tu smo samo privremeno, kao gosti velikog hotela – ovim rečima opisao je projekat koji će oživeti narednog meseca reditelj Nikolić, inače upravnik Malog pozorišta „Duško Radović“.

„Grand Hotel“ je u svakom pogledu, kako su autori priznali, bio veliki koreografski izazov, a značajan doprinos dali su igrači koje su uspeli uz sve prepreke trenutne pandemije da se okupe u Beogradu.

– Svakako bih dodao i originalnu scenografiju sastavljenu od antikviteta, koja je i sama izvođač ove savremene plesne produkcije – najavio je reditelj.

Komad će izvoditi Ognjen Vučinić, Mojca Majcen, Branko Mitrović i Jakša Filipovac, a pored njih u novoj, zavodljivoj predstavi slučajni gosti „Grand Hotela“ su i mnogi statisti, slučajni prolaznici, kao i sama publika, precizirali su autori nove predstave.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare