Foto: Instagram/uzpricujelakse

"Uz priču je lakše" naziv je profila na Instragramu na kom domaći glumci kače snimke, a na njima uživo pevaju i recituju dečje pesme, razbrajalice, čitaju bajke... Za samo dva dana ova grupa okupila je više od 1.200 pratilaca.

„U vreme pandemije Covid-19, pomozimo najmlađima da pobegnu u svet mašte i šale, pomozimo im da zaborave na teške trenutke i zabave se“, poručuju glumci.

Među prvima su na zajednički profil snimke postavili Nikola Đuričko, Jelena Stupljanin, Gorica Popović, Milena Mihailović, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Bojana Stefanović, Tamara Dragičević… Grupa se, moglo bi se reći, iz sata u sat dopunjava novim snimcima.

Gordan Kičić govori pesme Jovana Jovanovića Zmaja Foto: Instagram/uzpricujelakse

– Cela ideja je i potekla od Nikole Đurička i njegove supruge Ljiljane. Oni su u Los Anđelesu, sedeli su u izolaciji i smislili su da bi bilo dobro da deci ovo priredimo – kaže Gordan Kičić.

Đuričko je u prvom videu ispričao dva vica, a već u sledećem odrecitovao pesmu „Mali brata“ Jovana Jovanovića Zmaja. I njegove kolege na brojnim snimcima recituju upravo Zmajeve pesme.

Nikola Đuričko, Foto: Instagram/ uzpricujelakse

– Krenuli smo od Jovana Jovanovića Zmaja jer je to opšte dobro, na njegove pesme niko ne polaže prava. Ako bismo čitali neke priče ili bajke, tu bi se pojavio i problem sa autorskim pravima, ali videćemo svakako dalje kako će se sve ovo razvijati – kaže Kičić.

Njegova koleginica Jelena Stupljanin odmah je, kako kaže, prihvatila poziv da se uključi.

Jelena Stupljanin odlučila se za razbrajalicu iz detinjstva i pesmu iz Australije Foto: Instagram/uzpricujelakse

– Ideja je bila da mi glumci ispričamo nešto što je nama bilo zanimljivo kad smo bili mali. Htela sam odmah da budem deo toga, jer su ovih dana deca malo zbunjena, imam dve bratanice koje stalno pitaju zašto ne mogu napolje. Ova grupa je mali doprinos tome da im se održi pažnja, ali najbitnija je poruka na kraju: “Svi smo zajedno u ovome, a uz priču ja lakše”.