Foto: Printscreen Youtube/SigurnoKodKuce

Glumci među kojima su Zoran Cvijanović, Svetozar Cvetković, Gordan Kičić, Andrija Milošević, Gorica Popović i mnogi drugi poslali su video poruke građanima Srbije: da budu odgovorni, nose zaštitu kada izlaze a kada su u kući da čitaju, igraju igre, peku bureke i pite i... "da se ne ljubimo".

Grad Beograd, Sekretarijat za kulturu i gradska pozorišta uputili su poziv glumcima pod nazivom „Umetnici u doba korone“ da snime svoje video poruke podrške svim građanima, a najviše našim najstarijima, kako bi svojim primerom, u vreme vanrednog stanja, podigli svest o ozbiljnosti situacije, važnosti odgovornosti i solidarnosti i pozvali ih da prate uputstva i ostanu kod svojih kuća.

„U ovoj situaciji niko nije sam, svi zavisimo jedni od drugih i svi mislimo jedni na druge. Tu smo jedni za druge, u izolaciji, u podršci, u deljenju. U ovome smo zajedno“, poručili su dramski umetnici okupljeni pod sloganom „Sigurno kod kuće“.
Među video-zapisima, dostupnim na Jutjub kanalu „Sigurno kod kuće“, nalaze se poruke Zorana Cvijanovića, Gordana Kičića, Svetozara Cvetkovića, Andrije Miloševića, Ive Ilinčić, Gorice Popović, Jelene Gavrilović… a iz minuta u minut pristižu nove.

– Inat nije dobar zanat… Ostanite kod kuće ne zbog onih koji vam daju te savete već zbog vas samih – poručuje Boda Ninković.
– Sve ono što ste želeli da uradite a niste stizali od trke, jurnjave, od silnih obaveza koje ste sebi natovarili na pleća, uradite sada: pročitajte knjigu, pogledajte film, pretersite ormane, očistite kuću – kaže Gorica Popović.

– Postoji nešto o čemu ne znamo ništa, a da to ništa, ne postane svašta, učinite samo jedan mali korak zarad ne samo sebe, svojih bližnjih i onih koje volite, već zarad postojanja i opstanka ove planete na kojoj živimo – rekao je Svetozar Cvetković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram