Foto: Dušan Milenković/Promo/Teatar Vuk

Na sceni Teatra Vuk u nedelju 29. januara s početkom u 20 časova, “Balet mladih” će izvesti tradicionalni „Gala koncert“ članova ove kompanije.

U okviru programa koji su osmislile i pripremile profesorke Instituta za umetničku igru Milica Bezmarević i Doc. Mila Stijak uz pomoć korepetitorke kompanije prof. Ane Spremić, publika će imati priliku da pogleda odlomke nekih od najpoznatijih klasičnih baleta, retko ili prvi put izvedenih kod nas.

Na programu su varijacije i odlomci iz baleta: „Faraonova kći“ Čezare Punjija, „Кorsar“ Adolfa Adama, „Don Кihot“ Ludviga Minkusa, „Кonjić Grbonjić“ Rodiona Ščedrina, „Esmeralda“ Čezare Punjija, „Labudovo jezero“ Petra Iljiča Čajkovskog i drugi biseri klasičnog baleta.

Učestvuje više od trideset članova kompanije “Balet mladih” koji su redovni učenici osnovne i srednje baletske škole kao i studenti svih godina Instituta za umetničku igru.

Plesna kompanija “Balet mladih” je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije.

Bonus video: Tatjana Tatić – Balet je kratkotrajna ali surova profesija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar