Milija Cpajak Foto:Promo/Francuski institut

Izložba "Sanjarenje", na kojoj će biti predstavljeni radovi pet umetnika, biće otvorena večeras u 19 sati u Francuskom institutu, saopšteno je iz ove institucije.

U okviru izložbe, koja je deo programa Oktobarskog salona, biće predstavljeni radovi pet mladih umetnika, bivših stipendista pariske Akademije lepih umetnosti.

To su: Andrea Dramićanin, Jelena Pantelić, Aleksandar Rakezić, Milija Čpajak i Marija Šević.

„Zamislite diskurzivni svet po meri ove mlade umetnosti. Pametne da vidi i odlučne da kaže istinu, koliko god ona elementarno lepa ili sasvim neprijatna bila“, navodi Mrđan Bajić, profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u tekstu kataloga izložbe i pita:

Marija Ševic Foto:Promo/Francuski institut

„Da li bi ste se radije prepustili njihovim vizijama ili vizijama onih koji se svakodnevno nude da budu društveni vizionari. Biste li radije čemer koji se izliiva iz mediskog prostora, ili krhku misao koja maštari i povezuje i usmerava. Sa koliko spokoja bi ste se predali u ruke budućnosti koja bi bila dizajnirana njihovim sanjarijama. Kako. Pa lako, sasvim lako i sasvim spokojno“, zaključak je Bajića, koji će i zvanično otvoriti postavku „Sanjarenje“, uz Manuela Buara, direktor Francuskog instituta u Srbiji i Zorane Đaković, jedne od programskih urednica Oktobarskog salona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar