Foto:Promo/Krokodil

Nastup Mire Furlan na festivalu Krokodil 2018. godine bio je i poslednji boravak u Beogradu čuvene glumice koja je juče preminula, podsećaju u saopštenju organizatori ovog festivala.

Na festivalu Krokodil za nju je tada bio rezervisan sofa intervju i gotovo sat vremena provela je u razgovoru sa Ivanom Velisavljevićem.

Oduševljena publika tada je glumicu pozdravila salvom aplauza i ovacijama: „Miro, voli te Zagreb, voli te Beograd!“.

Dan nakon festivala, otišla je da poseti Milenu Dravić koja je u to vreme bila veoma bolesna, praktično na samrti.Furlanova je, kako su podsetili organizatori Krokodila, bila potpuno šokirana siromaštvom u kom je slavna spska glumica živela:

„Nije mogla da se pomiri s činjenicom da jedna glumačka legenda te veličine strahuje da će joj isključiti struju zbog računa koje nije bila u stanju da plaća. Tog dana dugo smo razgovarali o ljudskom stanju i patnji koja prati ljudsko postojanje – boravak u Indiji i prizori bede koju je tamo zatekla duboko su je uznemirili a susret s Milenom Dravić i nepravda koju je velika glumica pred smrt trpela samo su pojačali taj načelni utisak. Njena empatija zaista nije poznavala granice“, podsetili su organizatori Krokodila.

Dodali su i kako ih je „beskrajno rastužila vest o odlasku Mire Furlan, jer u tome ima nečeg duboko nepravednog“:

– Prisećamo se trenutaka provedenih s njom, njene neobično pozitivne energije, njenog razoružavajućeg osmeha, njene prisutnosti i neposrednosti. Saosećamo s Goranom, saosećamo s njihovim detetom, saosećamo sa svima koji su je voleli i bili joj bliski. Gubitak Mire Furlan, ipak, kako to već biva s ljudima koji su veći od života samog, gubitak je za sve nas“, zaključuje se u saopštenju festivala Krokodil.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare