Elegija lovora
Elegija lovora Foto: Promo

Debitantski igrani film crnogorskog reditelja Dušana Kasalice "Elegija lovora" premijerno će biti prikazan večeras od 19 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, u okviru Glavnog takmičarskog programa 27. Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo film festival za mene ima poseban značaj. Tamo su premijerno prikazani moji kratki filmovi, koji su i nagrađeni, naša producentska kompanija je sa projektima prisutna na Cinelinku, gde smo razvijali i „Elegiju lovora“,  pa je premijera na ovogodišnjem festivalu čast ali i osećaj da ćemo film prikazati među prijateljima. Posebno mi je drago što će se festival desiti fizički i što ćemo imati priliku da film gledamo u bioskopu – kazao je reditelj Dušan Kasalica uoči večerašnje premijere.

Dusan Kasalica
Dušan Kasalica Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

U ovom ostvarenju, koje je u trci za nagradu „Srce Sarajeva“, ugledni univerzitetski profesor Filip, koga igra Frano Lasić, odlazi sa suprugom (tumači je Savina Geršak) na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, ali monotonom ambijentu hotelske banje, njihov „idealan“ brak se raspada.

Iako okružen tamom sa svih strana, Filip, naoružan samopouzdanjem, svako novo životno iskušenje prihvata sa neobičnom lakoćom.

Pored Frane Lasića i Savine Geršak, u „Elegiji lovora“, koji je crnogorsko-srpska koprodukcija, igraju i Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović.

U autorskoj ekipi su i direktor fotografije Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, dizajner zvuka Jakov Munižaba, montažerka Jelena Maksimović, a producentkinja je Jelena Angelovski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar