Foto: c68 / Zuma Press / Profimedia, Vesna Lalić/Nova.rs

Domaća verzija sitkoma "Dva i po muškarca" zvaće se "Tri muškarca i tetka", u glavnim ulogama su Marko Janketić, Petar Benčina i Jelisaveta Seka Sablić, snimanje pilot epizode zakazano je za sredinu juna, a prikazivanje se očekuje od jeseni, saznaje portal Nova.rs.

Kreatori serije zasnovane na motivima planetarno popularnog sitkoma „Dva i po muškarca“ su Nikola Burovac i Danijel Đurić, scenario piše Kosta Peševski, a režija je poverena Pavlu Vučkoviću, reditelju filma „Panama“ (2015).

– Marko Janketić igra Ljubu, on je neka vrsta lika kakav je Čarli Šin u seriji „Dva i po muškarca“, otrov za žene, privodi devojke… Njegovog brata igra Petar Benčina, on je IT-jevac, ima sina, nema socijalnu inteligenciju, smotanko je sa naočarima… Svi oni žive kod tetke koju igra Seka Sablić – priča Burovac.

On navodi da su čitajuće probe počele, da pilot epizoda treba da bude snimljena 13. i 14. juna u jednoj vili na Dedinju, jer se tamo odvija radnja.

– Tetka u seriji je stari komunista, bila je u SPS-u devetesetih, glavna u „Dafimentu“, tako da odatle objašnjenje kako to da jedna penzionerka živi u vili na više od 300 kvadrata. Ljuba živi sa njom jer misli da mu je tako bolje, tu uvek ima skuvan ručak, novac nije problem, njegov brat je napravio softver koji donosi veliki novac, ali ga on predstavlja kao svoj… U trećoj ili četvtoj epizodi pojavljuje i tetkin bivši ljubavnik, koji odlučuje da se vrati iz Nemačke, a njega igra Petar Božović – otkriva Burovac.

Kosta Peševski pisao je prethodno scenarija za serije „Istine i laži“ i „Žigosane u reketu“.

Pročitajte još:

– Kosta je stvarno napisao fantastičnu komediju, u njoj ima i elemenata čuvenih domaćih serija poput „Boljeg života“ ili „Pozorišta u kući“, a mogu da je gledaju različite generacije, u pitanju je prava porodična komedija. Režiser Pavle Vučković je naš prvi izbor, on je jedan od najtalentovanijih u svojoj klasi, dobio je brojne nagrade i odlično se povezao sa glumcima. Već na čitajućim probama se oseća da imamo nešto stvarno veliko u rukama – zadovoljno i entuzijastično priča Burovac.

Vučković je do sada „uskakao“ kao reditelj u serijama „Sinđelići“ i „Sumnjiva lica“, gde ima komičnih elemenata,  ali je ovo prvi put da režira komičnu seriju.

– Dopala mi se ideja, volim da se tim svojim poslom, pruža mogućnost za igru, a ovo pogotovo zato što je komedija. Sve je zamišljeno kao sitkom, scenario se prilagođava glumcima, sve je još u ranoj fazi, ali je energija odlična. Entuzijazam svih glumaca mi obećava da će to da bude odlično, tim pre što vidim dobro rasploženje na setu – kaže Vučković.

Petar Benčina, Foto:Nemanja Jovanović

Marku Janketiću ovo je prva glavna uloga u nekom sitkomu.

– Sitkome nikad nisam radio, izbegavao sam to, nisam hteo da tako počnem, uslovno rečeno. Skupo me je koštalo finansijski, ali bili su mi na početku mog razvoja bliži pozorište i autorski filmovi… A pošto sa Sekom igram, onda mi je to nekako bilo lakše – ispričao je za naš portal Janketić.

Iskustvo Jelisavete Seke Sablić ohrabrilo je i kreatore serije.

– Seka nam je rekla da ova serija ima potencijala za više sezona. Pripremamo pilot, „Tri muškarca i tetka“ prikazivaće se na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, očekujemo da će to biti od jeseni, ali će dinamiku snimanja diktirati uslovi rada s obzirom na mere zaštite od koronavirusa – navodi Burovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare