Beogradski festival igre, BFI
Trupa Malpaso koja će nastupiti na Beogradskom festivalu igre Foto: NIR ARIELI/Beogradski festival igre

Na 18. Beogradski festival igre i ovonedeljni nastup grupe Senjora Serana i trupa Malpaso i Dimitrisa Papajoanua, dolaze direktori njujorškog Džojs teatra i selektorski tim Festivala Avinjon, kao i nekoliko francuskih kritičara i novinara, saopštili su organizatori beogradske manifestacije.

U Beograd dolaze direktori Džojs teatra, koje predvodi Ros Lekler, kako bi pratili gostovanje kubanske trupe Malpaso u Beogradu, Novom Sadu i Gornjem Milanovcu i grupe Senjora Serana iz Barselone u Beogradu.

Beogradski festival igre, BFI
Dimitris Papajonau koji će nastupiti na Beogradskom festivalu igre Foto: CJulian Mommert/Beogradski festival igre

Na Beogradski festival igre dolazi i kompletan selektorski tim, na čelu sa direktorom Festivala Avinjon, Olivijeom Pijem, uz nekolicinu francuskih kritičara i novinara. Gosti iz Francuske prisustvovaće predstavama Dimitrisa Papajoanua u Novom Sadu.

Festival igre, 18. po redu, nastavlja se 1. aprila u Ateljeu 212 kada publiku očekuje nastup kompanje Alesandra Šaronija iz Ankone, dok će dva dana kasnije na istom mestu nastupiti trupa Malpaso iz Havane. Kubanska trupa će, osim u Beogradu, nastupiti 5. aprila u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu i dva dana kasnije u Kulturnom centru Gornji Milanovac.

Za 4. april zakazano je gostovanje grupe Senjor Serana iz Barselone u Beogradskom dramskom pozorištu, dok će čuveni sastav „Peeping Tom“ iz Brisela nastupiti 9. i 10. aprila u Opera Madlenianum.

Za sam kraj prolećnog dela Festivala, 14. i 15. aprila u SNP-u planiran je nastup trupe Dimitrisa Papajoanua iz Atine, a manifestacija će imati i svoj jesenji deo, koji će 24. septembra otvoriti Drezden Frankfurt kompanija.

U okviru 18. Beogradskog festivala igre do sada su u Beogradu i Novom Sadu gostovali prvaci i solisti Njujork siti baleta, švajcarsko-brazilska trupa „Alias“, „Zapala danca“ iz Katanije i Adija Butrusa iz Tel Aviva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar