Foto: Promo

Međunarodni naučni skup "Devet decenija Dragoslava Mihailovića“ biće održan u Beogradu od 8. do 10. septembra, najavili su organizatori.

Skup povodom devet decenija života našeg velikog pisca, biće održan u svečanoj sali Zadužbine „Dositej Obradović“ u Kralja Milana 2, a organizatori su Institut za književnost i umetnost i Narodna biblioteka „Dušan Matić“ iz Ćuprije.

Kako se navodi, simpozijum će okupiti sve najznačajnije proučavaoce Mihailovićevog dela iz zemlje i inostranstva.

„Skup o živom klasiku savremene srpske književnosti izazvao je izuzetno interesovanje u naučnim krugovima, pa je prijavljeno više od pedeset izlaganja. Simpozijum će okupiti sve najznačajnije proučavaoce Mihailovićevog dela iz zemlje i inostranstva. Izlagaće naučnici iz Srbije, kao i iz Nemačke, Poljske, Austrije, Velike Britanije, Belorusije, Ukrajine i Crne Gore“, kaže se u najavi.

Tokom sledeće godine će biti objavljeni radovi sa skupa u međunarodnom zborniku radova.

Čuveni pisac Dragoslav Mihailović, rođen je 1930. godine u Ćupriji. Najpoznatiji je po slavnom romanu „Kad su cvetale tikve“, ali i po delima „Čizmaši“, „Petrijin venac“ i dokumentarno-publicističkim knjigama o Golom otoku, gde je dospeo kao gimnazijalac.

Za roman „Čizmaši“ dobio je Ninovu nagradu 1983. godine.

Živi i radi u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare