Foto:EPA/ALEJANDRA VILLA/EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Igrao bih Endrjua Kuoma u filmu o pandemiji koronavirusa, izjavio je Robert Deniro. Guverner Njujorka oduševljen je glumčevom idejom, nazivajući ga genijem.

De Niro je, gostujući preksinoć u emisiji Stivena Kolberta na televiziji CBS, hvalio poteze aktuelnog guvernera Njujorka tokom pandemije i naveo da ga vidi na mestu predsedika SAD-a.

– On radi ono što bi svaki predsednik trebalo da radi. Ja sam za Bajdena i voleo bih da se sve dobro završi po njega, ali sad bar imamo osobu koja je veoma sposobna i odlično radi svoj posao – kazao je De Niro.

Čuveni glumac potom je osuo paljbu i na Trampa, nazivajući ga „idiotom“.
– Naravno da smo mogli da preživimo sve ovo (pandemiju) mnogo bolje da je onaj idiot uradio ono što treba, da je slušao i obraćao pažnju na upozorenja, a bilo je mnogo, baš mnogo upozorenja, i sad svi to plaćamo. Ispalo bi svakako loše na neki način, ali ne ovoliko – naveo je De Niro.

 

Glumac, inače poznat po tome što u političkom životu u SAD podržava demokrate, reakciju vlasti i administracije u Americi na pandemiju ocenio je kao „jezivu“.

– Svi znaju kakvu on igru igra, sve se vrti oko toga da bude ponovo izabran. Ludo je sve to, ne znam više ni kako sve to da nazovem… A u svemu tome još više plaši to što republikanci i njegova svita ne rade ništa. Oni okružuju poremećenu osobu, a ne rade ništa. Ne suprotstavljaju mu se. Kao glumac, mogu da kažem da je to kao kod Šekspira. Niko nema petlju da se suprotstavi tom tipu. Šta li im je to značilo da žrtvuju sopstvene duše i paktiraju sa đavolom da bi radili sa tim tipom? To je suludo – revoltiran je glumac.

De Niro je, podseća britanski „Gardijan“, bio jedan od najglasnijih Trampovih kritičara i pre predsedničkih izbora u SAD, nazivajući ga i „pokušajem gangstera“ i „pravim rasistom“. Ovom britanskom listu glumac je prošle godine rekao da „jedva čeka da Trampa vidi u zatvoru“.

Guverner savezne američke države Njujork Endrju Komo, inače 14 godina mlađi od glumca, delovao je pomalo iznenađeno De Nirovom idejom da po njemu gradi filmski lik.

– O, dragi bože.. To bi bilo sjajno! Veliki sam Denirov fan. On je genije! On je prosto fenomenalan. Širina njegovog umeća, na to mislim, pogledajte sve te uloge koje je igrao. On može da glumi sve, zar ne? „Lovac na jelene“, „Kejp Fir“, može da glumi u komedijama… A šta kažete na „Taksistu“? – rekao je oduševljeni Kuomo dan nakon glumčevog gostovanja u emisiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar