Mik Džeger Foto:Universal Music Serbia

Slavni britanski pevač i kantautor Mik Džeger objavio je novi solo singl "Strange game", saopštila je diskografska kuća Universal Music.

Frontmen Rolingstonsa potpisao je numeru „Strange Game“ (Čudna igra) za novu TV seriju iz produkcije Epla „Slow Horses“. Džeger se udružio sa nagrađivanim filmskim rediteljem Danijelom Pembertonom, kako bi zajednički napisali i snimili uvodnu špicu za dugoočekivanu seriju „Slow Horses“.

Prve dve epizode serije, rađene po adaptaciji hvaljenih špijunskih romana Mika Herona, dostupne su od juče na platformi Apple TV+.

Glavnu rolu u seriji igra engleski glumac, ovenčan Oskarom Geri Oldman. Osim Oldmana u seriji igraju i druga velika glumačka imena, kakva su Kristin Skot Tomas, Džonatan Prajs, Olivija Kuk i Džek Louden. Takođe, u seriji „Slow Horses“, u kojoj se priča plete oko grupe odbačenih britanskih obaveštajnih agenata koji su se našli u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova, igra i Rade Šerbedžija, o čemu je Nova.rs već pisala.

Mik Džeger, koji ove godine slavi šest decenija od nastanka benda u kojem se proslavio – Rolingstonsa, potpisao je „atmosferičnu i zaraznu“ numeru koja na idealan način ovaploćuje mračne i buntovne scene serije, kao i svu nadrealnost sveta špijunaže iz kojeg su glavni junaci izbačeni. Džeger svojim moćnim vokalom peva o žudnji za „povratkom u svet špijunaže sa velikim igračima“.

Mik Džeger Foto:Universal Music Serbia/Bryan Adams

Podsetimo, poslednji solo singl Džeger je objavio prošle godine. U pitanju je bila numera „Eazy Sleazy“, koju je uradio u tandemu sa Dejvom Grolom, frontmenom Fu fajtersa. Takođe, sa svojim matičnim bendom Stonsima sprema se za turneju po Evropi, tokom juna i jula, kojom će proslaviti 60 godina od osnivanja grupe.

Biće to prva evropska turneja bez bubnjara Čarlija Votsa, koji je preminuo prošlog avgusta.

Bonus video: Buntovnik Kit Ričards

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar