Buč Kesidi Foto: Promo/Arsenal fest

Buč Kesidi nastupiće 28. juna na glavnoj sceni Arsenal festivala u Kragujevcu. Tim povodom momci iz benda prilikom gostovanja na RTS-u prisetili su se kada i kako je krenula njihova priča sa Arsenalom.

– Prvi put kada smo svirali na Arsenalu Luka je zapravo dobio gitaru. Mi smo tada bili baš mali, i bilo je takmičenje, pa da bi nas motivisali za dalje. Luka je poneo dve gitare, ali pukle su mu tri žice… – ispričao je Zoran.

Te davne 2016. godine momci su učestvovali na Jelen Rock & Demo takmičenju, koje se održavalo u okviru Arsenal festa. Stručni žiri, koji su činili gitarista KUD Idijota Sale Veruda, producent Voja Aralica i pisac Branko Rosić, odlučili su da Buč Kesidiju dodele treće mesto, a za to ih nagrade – gitarom.

Foto: Promo/Arsenal fest

– Sada smo već i domaći na Arsenalu. Sviraćemo neke nove pesme sa novog albuma, neke stare hitove, biće naravno i raznih scenskih iznenađenja. Ovo će biti naš najveći koncert u Kragujevcu do sada – rekao je Luka, dok je Zoran dodao:

– Super je kod Arsenal festa što ti daje mogućnost da te čuje i publika koja nije samo tvoja. I to je lepo. Pritom Arsenal fest je postao jedan od ozbiljnijih festivala u regionu, i jako nam je drago što smo evo već neki deo vremena deo toga!

Foto: Promo

Kao i svake godine, nekoliko dana pred četvorodnevnu avanturu, organizovani su razni događaji kao uvertira u ono što nas čeka u Kneževom Arsenalu. U okviru pratećeg programa 19. juna od 19 časova u Lounge & Cocktail baru Kumandra, biće održano druženje sa piscem, novinarom i muzičarem Brankom Rosićem.

Na Svetski dan muzike 21. juna, biće održana dodela priznanja „Mikica Zdravković“, koja se dodeljuju ličnostima iz Srbije i regiona za dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Dodela će se održati od 17 časova u Domu omladine Kragujevac. U Domu omladine Kragujevca će 25. juna biti organizovane “Priče sa autorom”, scenaristom, rediteljem i glumcem Nikolom Pejakovićem Koljom od 19 časova. Dva dana kasnije, tačnije 27. juna, u galeriji Narodnog muzeja održaće se izložba fotografija Nebojše Babića. Član je ULUPUDS-a, jedan od vodećih autora modne fotografije. Dela su mu objavljena u mnogobrojnim modnim katalozima i časopisima, a neka se čuvaju u zbirci Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Foto: Promo/Arsenal fest

Bonus video: „Thievery Corporation“ dovela Arsenal do pucanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar