Branka Katić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ovo je najteža uloga koju radim, puna je najrazličitijih raspoloženja, emocija, boli, trauma, rekla je za Nova.rs Branka Katić povodom premijere predstave „Tramvaj zvani želja“ Tenesija Vilijamsa u režiji Lenke Udovički.

Reč je o koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, Teatra Ulysses sa Briona i BELEF-a, a izvodi se u okviru jubilarnog Beogradskog letnjeg festivala na Maloj sceni „Predrag Pepi Laković“ BDP-a.

Ovaj kultni komad komad, koji se bavi večitim temama kao što su nemaština, nasilje u porodici, alkoholizam, homosekualizam, preveli su Vera Nešić i Dragoslav Andrić.

Branka Katić i Lenka Udovički Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Blanš je žena puna kontradiktornosti, osoba koja se davi i stalno pokušava da opstane. Njena borba za život je dirljiva. Ovaj proces je za mene jako dragocen jer sam i o sebi mnogo toga naučila. Ono u čemu posebno uživam jeste ljubav koju dobijam od svoje rediteljke. Ona me godinama poznaje i ne mogu da kažem da smo lako došli do ovoga gde smo, ali sam srećna jer je ovo moja prva prava velika pozorišna uloga – rekla nam je Branka Katić.

U glumačkoj podeli su Vanja Nenadić, Miloš Petrović Trojpec, Marko Todorović, Nađa Sekulić, Jovo Maksić, Nikola Malbaša, Miloš Lazarov i Bojana Stojković.

U autorskom timu su scenograf Zorana Petrov, kostimograf Bjanka Adžić Ursulov, scenski pokret i koreografiju potpisuje Staša Zurovac, kompozitori su Najdžel Ozborn i Davor Roko, a za scenski govor zadužena je dr Ljiljana Mrkić Popović.

Bonus video: Boda Ninković – Beogradsko dramsko pozorište bolje od Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar