Foto:Romain Longieras / AFP / Profimedia/Filip Krainčanić/Nova.rs

Dok korejska serija "Squid Game" ruši sve rekorde gledanosti na "Netfliksu", reditelj Predrag Ličina izneo je ideju za lokalnu verziju brutalne serije, koja bi se održavala u Bosni i Hercegovini.

„Sanjao sam da snimam bosansku verziju serije ‘Squid Game’ u kojoj tri konstitutivna naroda igraju paintball s pravim mecima i već se na kraju prve epizode međusobno istrijebe pa snimanje bude prekinuto a meni uručen otkaz“, napisao je Ličina na svom fejsbuk profilu.

Među najpopularnijim naslovima u svetu trenutno je južnokorejska triler serija „Squid Game“ sa uznemirujućim konceptom i doslovnim prevodom „Igra lignji“. Kontroverzna serija se na platformi pojavila pre par nedelja i o njoj se sve više priča. Kako stoje stvari, grabi prema prvom mestu najgledanijih Netfliks serija u istoriji, i premašiće po gledanosti „Bridžerton“ kao i „Casa de Papel“.

Seong Đi Han je zavisnik od kockanja koji očajnički želi da izdržava ćerku i bolesnu majku. Pošto prihvati poziv od misteriozne organizacije da učestvuje u dobro plaćenoj igri sa visokim ulozima, on shvata da je ušao u turnir smrti i da će samo jedan od učesnika preživeti. 456 očajnika učestvuje u toj igri gde kroz šest interpretacija dečijih igara treba da prežive i osvoje ono što za njih znači životni obrt – 39 miliona dolara.

Predrag Licina
Predrag Ličina Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Postoje velike šanse da `Skvid gejm` bude naš najveći šou ikada“, rekao je Ted Sarandos, jedan od izvršnih direktora Netfliksa na nedavno održanoj poslovnoj konferenciji.

Serija sa svim svojim kulturološkim, estetskim, gejmerskim i gastronomskim odličjima je oberučke prihvaćena na svim meridijanima. Jedinstvene i minimalističke crne maske koje nose brutalni čuvari postale su pravi hit, kao i korejske brutalne dečje igre do smrti. Recepti za dalgonu, slatku korejsku poslasticu, koja je centralni motiv jednog posebno napetog obračuna, postali su viralni.

Po uzoru na popularne „Igre gladi“, „Skvid gejm“ drži pažnju gledalaca svojim napetim tonom, ciničnim zapletom i prizorima nasilja. Ni omiljeni likovi u seriji nisu pošteđeni nasilne smrti. Spoznaja da je uspeh postalo sve teže postići i da su razlike između bogatih i siromašnih sve veće, takođe je još jedan od mnogobrojnih slojeva ove uzbudljive ekranizovane priče.

Bonus video: Trejler za seriju „Kljun“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar