Borivoje Bora Kandić, Foto:Screenshot/Youtube/Bez rukavica

Borivoje Bora Kandić bio je dečko koji obećava. Rođen je 1961. u Mostaru, gde je njegov otac Miloš imao glumački angažman u pozorištu. Tamo se oženio Mostarkom Nedom i sa dvojicom sinova su se preselili 1968. godine u Beograd.

U Zemunu je završio srednju ekonomsku školu, a nakon toga je upisao glumu u Novom Sadu kod Branka Pleše a paralelno je primljen na FDU Beogradu u klasu Arse Jovanovića, gde je ostao do kraja studija.

Kao mlad, davne 1987, postao je zvezda nakon uloge mladog Vuka Karadžića u istoimenoj seriji Đorđa Kadijevića. Nakon toga, sreća kao da mu je okrenula leđa a on je često za to sebe krivio jer je odbio neke važne uloge.

Bora Kandić kao mladi Vuk Karadžić, Foto: Printscreen

Devedesetih godina prošlog veka, vodio je sve mitinge Srpskog pokreta obnove, a potom i koalicije Zajedno.

Govorio je za medije da je zaljubljive prirode. Prva supruga mu je bila Maša, kćerka glumca Karla Bulića. Potom je bio oženjen Elizabetom a na kraju Ljubicom, takođe glumicom. Zbog jedne žene je odlučio da 1998. ode u Australiju, gde je živeo u Pertu, Melburnu i Sidneju. I tamo se oprobao u glumi, bilo je uspešno ali od toga, kako je rekao, nije moglo da se živi pa je, kako je govorio, radio sve i svašta. Razveo se i vratio u Srbiju 2007. godine.

Borivoje Bora Kandić, Foto:Screenshot/Youtube/RTS

Za magazin „Gloria“, otkrio je da je njegova najveća ljubav bila školska drugarica Ana Prenk, sa kojom je trebalo da se venča, ali je poginula dok mu je trudna ležala u krilu na zadnjem sedištu auta za čijim volanom je bio njihov prijatelj. Od toga se nikada nije oporavio, niti je poželeo da ima dete.

Za sebe je voleo da kaže da je kučkar jer je uvek imao psa. Priznao je da nije sačuvao nijednu fotografiju iz prošlosti i da mu je nedostajao glumački poziv ali uloge nije dobijao.

Pre dve godine, mediji su izveštavali o njegovoj sudbini kada su ga zatekli kako čisti kafić na Zelenom vencu..

Sinoć je Borivoje, sin glumca Miloša Kandića, najpoznatijeg po ulozi Prsana u seriji „Kapelski kresovi“ i Nede, nekadašnje savetnice tadašnjeg predsednika SIV-a Džemala Bijedića, preminuo u 59. godini, ne odsanjavši svoje snove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare