Bora Kandić kao mladi Vuk Karadžić, Foto: Printscreen

Glumac Borivoje Bora Kandić, poznat po ulozi mladog Vuka Karadžića u TV seriji "Vuk Karadžić" reditelja Đorđa Kadijevića, preminuo je sinoć u Beogradu u 59 godini, saopšteno je iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Foto: Arhiva JDP

Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je u periodu od 1986. do 1997. godine ali je i pre toga ostvario nekoliko uloga u JDP-u: „Kolubarska bitka“ Dobrice Ćosića u režiji Arsenija Jovanovića,  „Zli dusi“ F. M. Dostojevskog u režiji Steve Žigona,  „Mali princ“ Antoana de Sent Egziperija u režiji Karlosa Medine i Lova Džoa Ortona u režiji Nenada Ilića.

Igrao je u predstavama: „Rodoljupci“ Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača, „Dom Bergmanovih“ Nenada Prokića u režiji Nevenke Janać, „Seobe“ Miloša Crnjanskog u režiji Vide Ognjenović, „Gospođa Kolontaj“ Agnete Plejel u režiji Ivane Vujić, „Ruženje naroda u dva dela“ Slobodana Selenića u režiji Dejana Mijača, „Šta to Kabuš pogrešno radi“ Maksa Friša u režiji Olge Savić, „Valjevska bolnica“ Dobrice Ćosića u režiji Dejana Mijača, „Žak ili Pokornost“ Ežena Joneska u režiji Nikite Milivojevića, „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića u režiji Nikole Simića, „Mario i mađioničar“ Tomasa Mana u režiji Nikite Milivojevića, „Ne očajavajte nikad“ Branislava Nušića u režiji Miroslava Belovića, „Vesele žene vindzorske“ Vilijama Šekspira u režiji Branka Pleše i „Tergovci“ Emanuela Kozačinskog u režiji Vide Ognjenović.

Igrao je i na drugim pozorišnim scenama (Banditska balada, SNP Novi Sad, Srpska drama, Zvezdara teatar), u televizijskim serijama: „Dome slatki dome“, „Kraj dinastije Obrenović“, „Srećni ljudi“, „Mali kućni grafiti“, „Seljaci“, „Greh njene majke“ i filmovima.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare