Foto:EPA/VI KHOA

Album "Rough and Rowdy Ways" Boba Dilana sa 10 pesama danas je i zvanično objavljen, a fanovi i kritičari, koji su ploču unapred hvalili već na osnovu prva tri singla, kažu da im nisu izneverena očekivanja i da je ona kandidat za vrh top liste najboljih izdanja u 2020. godini.

Dilan je krajem marta objavio singl „Murder Must Foul“ dočekan hvalospevima, a kada su ubrzo izašli i „I Contain Multitudes“ i „False Prophet“, više nije bilo ni trunke sumnje da najveći živi kantautor priprema album, prvi sa originalnim pesmama posle „Tempesta“ (2012). Nedavno je objavljen i spisak od 10 pesama koje su se našle na „Rough and Rawdy Ways“.
Autor svih pesama na albumu je Dilan, a gostuju i muzičari Fiona Epl, Blejk Mils, Benmont Tenč, Alan Pask i Tomi Rouds.

Magazin „Rolingstoun“ album je odmah uvrstio među 50 najboljih objavljenih u prvoj polovini godine, bez dodatnog vrednovanja, dok kritičari „Njujork tajmsa“ ocenjuju da ploča po svojoj turobnosti i crnom humoru parira njegovim ranijim albumima „Time Out of Mind“ (1997) i „Love and Theft“ (2001) i podsećaju da sam naziv albuma evocira pesmu „My Rough and Rawdy Ways“ pionira kantrija Džimija Rodžersa od pre nepunog veka.

„S obzirom na sve što je pokazao i otpevao na ‘Rough and Rowdy Ways’, Dilan odbija da se smiri, ili da bude bilo šta nalik starom predvodniku“, piše Džon Pejriles iz „Njujork tajmsa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar