Bitef teatar
Foto:Shutterstock/Bobica10

Predstava "Buđenje proleća" u režiji Jelene Kajgo i koreografiji Dejane Volarev biće prikazana večeras u 19 časova na festivalu "Dani Balkana" u Minhenu, na onlajn platformi ove manifestacije, na kanalu Kameršpile teatra kao i na Jutjub kanalu Bitef teatra, dok je njeno izvođenje u Nemačkoj zbog epidemiloške situacije pomereno za juli mesec, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Predstavu, koja je rađena po motivima poznate drame Franka Vedekinda, izvodi Mlada Bitef dens kompanija, dodaje se u saopštenju.

Ovo je za Mladu Bitef dens kompaniju izuzetno značajna saradnja, jer je Kameršpile teatar proglašen za najbolje pozorište u Nemačkoj u 2020. godini.

Komad „Buđenje proleća“ kreiran je kao oblik dokumentarno plesnog teatra i pokreće značajna društvena pitanja, poput maloletničkih abortusa, seksualnog vaspitanja i vršnjačkog nasilja.

U predstavi igraju Milica Bajčetić, Jakša Filipovac, Una Đorđević, Nikola Živković, Staša Ivanović, Tijana Ostojić, Sara Tasić, Natalija Đečević, Lenka Ranković i Dušan Bajčetić. Kompozicije potpisuje Aleksandra Đokić a kostime Selena Orb.

Festival „Dani Balkana“ već 15 godina organizuje udruženje „Od čoveka čoveku“ iz Minhena, dodaje se u saopštenju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar