Beogradsko dramsko pozorište Foto: N1

Dok teatri masovno otkazuju predstave zbog masovne zaraze koronavirusom, Beogradsko dramsko pozorište koje u januaru miruje, objavilo je repertoar za narednih pet meseci koji počinje da važi od 1. februara.

Zavesu na Velikoj sceni Olivera i Rade Marković podiže predstava „Liliom“ Ferenca Molnara u režiji Ane Tomović. Prvi komad koji će se igrati 5. februara na Maloj sceni Predrag Pepi Laković je „Demokratija“ Josifa Brodskog reditelja Veljka Mićunovića.

U ovom periodu očekuju nas i dve premijere. „Zaljubljeni Šekspir“ Toma Stoparda i Marka Nomana, u režiji Ane Tomović, koji će se raditi u koprodukciji sa „Prospot doo“ iz Slovenije i po licenci „Disney Theatrical Production“ zakazana je za 23. mart. I Sofoklova antička drama „Antigona“ u modernom čitanju slovenačkog reditelja Diega dee Bree čije se prvo izvođenje očekuje 28. maja.

Pod krovom BDP biće održan mini festival „Naši dani“. Od 10. do 12 maja gostovaće Narodno pozorište Republike srpske i Gradosko pozorište Jazavac iz Banja Luke. A od 17. do 19. juna dolazi ansambl Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora.

U junu je planirano da se predstave izvode i na otvorenom, odnosno na sceni BDP Globus Arene.

Tokom ovih pet meseci, Beogradsko dramsko pozorište će imati brojna gostovanja na scenama u regionu, odnosno teatrima sa kojim su stvarali koprodukcije.

Bonus video: Izjava Milene Radulović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar