Branislav Lečič Foto:Nemanja Jovanović

Povodom zahteva dela glumačkog ansambla BDP da Branislav Lečić ne igra u predstavi “Kad su cvetale tikve”, zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld, oglasilo se i Beogradsko dramsko pozorište.

Na zahtev većeg dela ansambla predstave „Кad su cvetale tikve“, glumac Branislav Lečić izuzet je iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije, stoji u saopštenju BDP.

Kako je navedeno, zbog kompleksnosti svih događaja, Beogradsko dramsko pozorište smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati.

Sedamanest glumaca je podržalo inicijativu da Lečić ne igra u pomenutoj predstavi, dok je njih 14 bilo uzdržano.

Ovo je i Lečić objavio na svom tviter profilu kada je postavio poruku da će do daljeg predstava “Kad su cvetale tikve” reditelja Bobana Skerlića biti igrana bez njega.

On im je odgovorio da zaborave na dalju saradnju, i poručio da ga „ni takvi ljudi, ni takvi glumci, uopšte ne zanimaju“.

„Oni, bez obzira na godine ne znaju, ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku. Istina će pobediti”, naveo je Lečić.

Glumica Danijela Štajnfeld izjavila je da ju je Branislav Lečić silovao.