Foto: Promo

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture, koja je trebalo da se održi 15. put od 7. do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, odlaže se za sledeću godinu zbog epidemije koronavirusa, saopštio je BINA tim.

„Kako nismo u mogućnosti da u ovim okolnostima i u predviđenom terminu realizujemo program, morali smo da donesemo odluku da se program BINA 2020 odlaže za sledeću godinu“, naveli su organizatori, Društvo arhitekta Beograda i Kulturni centar Beograd.

Program EU platforme „Budućnost arhitekture“ pomera se za period nakon prestanka krize.

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture trebalo je da bude održana na nekoliko lokacija u Beogradu: Kulturni centar Beograda, Trg Republike – plato ispred Kulturnog centra, galerija „Kolektiv“, Galerija Fakulteta likovnih umetnosti, BINA paviljon – dvorište grafičkog odseka Fakulteta likovnih umetnosti, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Planirano je da u fokusu bude tema „Stanovanje u gradu“ sa nizom izložbi, predavanja, pratećih programa i tematskih šetnji.

BINA, festival arhitekture, ima za cilj edukaciju najšire javnosti sa namerom da doprinese razumevanju, čuvanju, stvaranju i unapređenju kvalitetnijeg urbanog prostora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram