Foto: Antonio Guillem Fernndez / Alamy / Alamy / Profimedia

Svako ko bude danas slušao muziku na Bendkempu direktno će pomoći muzičarima koji je stvaraju i izvode, navode na napoznatijoj platformi za postavljanje pesama na internetu, koja se danas odriče svih procenata.

„Pandemija koronavirusa je u punom zamahu, a njom su dodatno pogođeni i muzičari jer su im nastupi i turneje odloženi do daljeg. Pošto im prihodi presušuju, sada je pronalazak načina da se pomogne umetnicima u narednim mesecima apsolutni prioritet svakome ko iole voli muziku i brine o onima koji je stvaraju. Dobra vest je da već vidimo mnoge fanove kako ih na svaki način podržavaju na Bendkempu“, saopštili su čelnici ove platforme.

Sa ove platforme poručili su da se potpuno odriču svog procenta tokom 24 sata i pozvali su ljubitelje muzike da ostavljaju novca koliko god misle da je potrebno, jer „jedan dan pojačane prodaje može da znači i to da li će muzičari imati dovoljno novca da plate stanarinu ili ne“.

„Najbolji način da se pomogne umetnicima je vaša direktna finansijska podrška i nadamo se da ćete nam se u tome pridružiti i danas i u narednim mesecima dok traje ovo vreme izolacije, poručili su sa Bendkempa.

Bendkemp je platforma na kojoj se mogu naći pesme stotine hiljada muzičara svih žanrovskih usmerenja, od demo bendova i kantautora do velikih svetskih zvezda.