Foto:Promo/Beldoks

Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma "Beldoks", 14. po redu, biće održan od 9. do 16. septembra u Beogradu u "hibridnom" formatu - na otvorenom, u bioskopima i onlajn, saopštili su organizatori.

Na 14. izdanju „Beldoksa“ biće prikazani najbolji svetski dokumentarni filmovi iz prethodne godine, među kojima će se tradicionalno naći mnogi naslovi prikazani na najvećim svetskim festivalima i dobitnici najprestižnijih nagrada, a osim glavnog programa biće realizovan i specijalan – „Beldocs Industry“.

Poziv za prijavu projekata za program „Beldocs Industry“, u okviru koga su potprogrami MEDIA: „Beldocs VR/AR Academy“, „Beldocs in Progress“, „Serbian Docs in Progress“, „Documentaries form Kids & Youth“, „Beldocs Market“, već je u toku.

Na filmskoj smotri u septembru biće predstavljen i deo programa „Moving Cinema 2021“ dvogodišnji projekat zajedničke evropske filmske edukativne platforme.

Taj program će mladima od 13 do 18 godina ponuditi brojne mogućnosti za aktivno učešće u oblasti filmske umetnosti kroz raznovrsne radionice, samostalno filmsko programiranje, donošenje odluka, rad sa filmskim stvaraocima i kroz razvoj novih kreativnih praksi, znanja i veština.

Ovaj projekat je nastao udruživanjem edukativnih kapaciteta pet evropskih partnera: „A Bao A Qu“ (Španija) – vodeći partner, „Meno Avilys“ (Litvanija), „Kijufi“ (Nemačka), „Otok Institut“ (Slovenija) i „Beldocs“ (Srbija).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar