Goran Vasović. Foto: Youtube/RTS Tri boje zvuka - Zvanični kanal

Bečejska opštinska Komisija za dodelu godišnjih nagrada i zvanja počasnog građanina dodelila je ove godine titulu počasnog građanina Goranu Vasoviću, frontmenu grupe Eva Braun.

Ova nagrada dodeljena je Goranu Vasoviću za višedecenijski muzički rad i za humanitarni rad, prenose Bečejski dani.

Bend Eva Braun je do sada izdao pet studijskih albuma, nekoliko lajv albuma, singlova. „Eva Braun“ je verovatno najznačajniji muzički „brend“ Bečeja i svakako autorski i stilski najprepoznatljiviji pop bend na teritoriji onog što se nekada zvalo jugoslovenska muzička scena, a danas „regionalna“. Goran Vasović je jedan od ključnih autora i frontmen u bendu.

Prema obrazloženju Komisije ova nagrada dodeljana je Goranu Vasoviću i za doprinos razvoju muzičke i umetničke scene u gradu, ali i u celoj državi. Rad i muzički opus grupe Eva Braun prethodnih nekoliko decenija u velikoj meri je doprineo ugledu Bečeja i prepoznatljivosti tog grada.

Ono što svakako nije manje važno od muzičkog rada Gorana Vasovića je da se on već nekoliko godina posvećeno bavi i humanitarnim radom. Osnivač je organizacije DMD, Udruženja obolelih i roditelja dece obolele od Dišenove mišićne distrofije koja je članica Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije (NORBS) kojom on predsedava već 4 godine i u okviru koje se bavi humanitarnim radom i organizacijom humanitarnih koncerata i prikupljanjem sredstava za lečenje ove retke bolesti.

Povelju počasnog građanina Goranu Vasoviću uručiće predsednik opštine Bečej na Svečanoj sednici SO Bečej povodom Dana opštine Bečej.

Bonus video – O poseti domovima gde borave deca sa smetnjama u razvoju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar