Miloš Biković, "Kad su cvetale tikve", Foto: Beogradsko dramsko pozorište/Promo

Jučerašnji direktan internet prenos komada “Кad su cvetale tikve” iz Beogradskog dramskog pozorišta pratilo je više hiljada ljudi u 572 grada širom sveta, od Severne i Južne Amerike, preko Evrope i Azije, pa sve do Australije, saopšteno je iz ovog teatra.

„Bilo je ovo prvi put u regionu da na ovakav način, produkcijski i organizaciono, bude prikazana jedna pozorišna predstava. Prenos je realizovan sa više od 15 kamera koje su dva i po sata pratile više od 30 glumaca na sceni“, navodi se u saopštenju.

U ovom, kako se dalje navodi, istorijskom događaju učestvovali su glumci Miloš Biković, koji igra glavnog junaka Ljubu Vrapčeta, Branislav Lečić, Marko Živić, Danica Ristovski, Srđan Dedić, Anja Alač, Daniel Sič, Miodrag Radonjić, Nataša Marković, Jelena Čvorović Paunović, Boda Ninković, Milan Čučilović, Andrej Šepetkovski, Iva Ilinčić, Ivan Tomić, Marko Gvero, Savo Radović…

„Spektakularni live stream predstave nastale po čuvenom delu Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, pokazao je da pozorište može da živi i u okolnostima pandemije“, ističu u pozorištu sa Crvenog krsta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare